När det kommer till klassgemensamma saker tror många att det är just tröjor och kanske byxor som är det som de flesta vill ha. Så kanske inte alltid är fallet. Ibland saknas rätt storlekar och ibland är kläderna i fel modell eller har för höga priser för att man ska vara intresserad.

Det finns dock flera andra saker också som kan beställas med klassens tryck på. Varför inte en mössa till vintern, en keps, en jacka eller en tygpåse eller väska? Man kan rent av få ihop en hel garderob med klasskläder om man så vill. Inför en resa kan det vara mycket klokt att eleverna får packa i väskor som märks med namn. Om man beställer klassväskor kan man snabbt och lätt se vilken klass väskan tillhör, samt vilken elev som äger den.

Många elever kan ha allergier eller liknande, mot tryck eller olika material och då kanske inte en klasströja med stora tryck fungerar för denne. Då kanske en keps med samma tryck är ett bättre val och den kan dessutom användas både på sommaren och vintern. Ju fler klassplagg som beställs desto mer kan man generellt sett få ner priserna.

När man beställer plagg till klassen finns det ofta ett krav på att minst 20 plagg måste beställas. Om det inte finns så många elever i klassen kan man behöva betala ett högre pris per plagg som beställs. Då kan det istället vara bättre att kanske lägga till en tygpåse per person, eller varsin keps. på så sätt kan man komma upp i 20 plagg utan att det blir dyrare än vad det skulle ha blivit med de extra avgifterna. Detta kan vara bra att kontrollera i god tid då extra plagg inte kan beställas i samma order när en beställning väl har gjorts på plaggen och sänts iväg.