Många klasser beställer bara en typ av klasströjor och det är ofta antingen t-shirts eller hoodies. Vanligen kan varje elev själv bestämma vad de vill beställa för typ av tröja, men ofta beställs bara en sort. Det innebär att det kan bli svårt att bära tröjan när vädret förändras.

Under sommaren är en hoodie ofta för varm att bära och det innebär att klasströjan främst kan bli liggande eller hängande i en garderob eller liknande. Samma sak gäller på vintern om man bara beställt en t-shirt. Den blir snabbt för kall, men kan förvisso bäras under andra plagg. Då är nackdelen att klasströjan trots allt inte syns.

Många klasser har därför nu börjat beställa både hoodies och t-shirts för att klassen ska kunna gå enhetligt klädd oavsett om det är varmt eller kallt ute. Det är ofta ett mycket smart val, och på så sätt kan man också få ut mer av de pengar man lägger på klasströjan. En tröja som mest ligger i en garderob har man inte mycket användning av utan det är mest bortkastade pengar.

När det gäller klasskläder bör man därför se till att beställa dem i flera olika modeller om man vill kunna använda dem under hela året. Annars är risken stor att bärandet blir mycket tidsbegränsat. Om man beställer en hoodie och ska på klassresa under våren kan den bli för varm och då går man miste om gemenskapen med de i klassen som också beställt t-shirts.

Det kostar en del pengar att beställa klasskläderna i olika varianter men å andra sidan kan man då också visa vilken klass man tillhör oavsett vilken tid på året det är. Om man bara planerar att ha klasströjan som en form av minne spelar det dock ingen roll om man köper en varm eller sval tröja eller byxa.